alexandraidamariabergman

Hemma!

Kategori: Mitt liv !

Har nu inte skrivit på länge. Och det är pga av att jag befinner mig hemma på permission. Efter påsk vart jag tillbaka till Uppsala. Och efter att jag fick cellgifterna i 5 dagar, så kom läkaren och sa att jag fick åka hem. 
Och det har varit och är fortfarande HUR UNDERBART SOM HELST! I fredags så var jag till Mora för provtagning och omläggning av CVK´n. Var dit idag och la om CVK´n och fick trombocyter (blod plättar) och lär dit imorgon för att få två påsar med blod. Väntar på att Uppsala ska ringa och säga hur "schemat eller planen" ser ut. Antingen låter de mig stanna hemma tills de uppstår en infektion eller feber som gör att jag måste åka in eller så måste jag packa väskan och åka ner dit och bli isolerad.. Vill inte dit..

Idag då vi var till Mora, så fyndade vi ny bilbarnstol & barnvagn till Novalie inne på Leklust. Mamma ringde och var desperat, och sa att jag vart köpa en radio - för de är alldeles för tyst hemma. Så de inhandlade vi i Malung på expert. 
Härom kvällen hade jag tre av mina bästa vänner här hemma på middag! Lina Grunden, Josefine Helgesson och Marie Gillerås. Plus att storasyster Annelen och hennes kompis Josefine Bjälvik tittade in en sväng. Har hunnit träffa några stycken nu när jag e hemma, plus att jag ätit en massa gott.

Var också på Lammet & Grisen med hela familjen + Rickard Gillerås. Jätte gott, härlig stämning, skratt och underbart!!!! Är otroligt glad att jag har min familj, och att vi håller ihop och älskar varandra<3 Ni är ett jätte stort stöd för mig! ÄLSKAR ER!!!!!!<3

Och jag älskar att vara mamma! Min dotter är så otroligt go & snäll. 
Nu hoppas man att transplantationen blir av snart, så man får förhoppningsvis (alla håller fingrar & tår) att jag blir frisk.. För jag ska vara hemma med min dotte och leva mitt liv <3

Nu ska jag se på en film! 
Älskar er<3

hemresan

Kategori: Mitt liv !

Fick åka hem den 2/4 med Tobias. De drog ur CVK´n ur halsen innan jag fick åka, plus att jag vart plocka ur mitt rum för att någon annan skulle ha de.
Resan gick bra hem, men kändes som en evighet innan man kom hem. Stannade till i Hedemora för att äta, så vi hamnade inne på Donken. Där fick man ta sin läsk själv ute i restaurangen och där vid ett bord sitter en man & en kvinna, ser lite lodis aktiga ut. Och hon nö stirrar & gapar medans hon tittar på mig. Då spände jag ögonen  och tittade tillbaka, för astt visa henne att det är fult att stirra på folk. Jag och tobias sätter oss vid ett fönsterbord ut mot vägen och vi sitter på "barstolar". Äter och små pratar, och helt plötsligt så står hon utanför fönstret och GLOR på mig medans hon röker. Då sa jag till Tobias, är det seriöst sant att hon står där och småskrattar?! Man skäms då folk håller på så, hon var ju hur störd som helst,.,. Men en sjukt roligt minne att tänka tillbaka till :D

Åkte förbi familjen Albinsson för att hämta min fyrbenta kille, Timo!! Han var så försiktig då han såg mig. Tror att han förstod att "mamma" är sjuk. Men sjukt härligt att få se han i verkligheten och få känna hans päls mellan mina fingrar. Tiiiimpaaaaan <3
Väl hemma, hade mamma, Novalie och min storasyster Annelen gjort jätte fint och mysigt. Tända ljus, frukt, godis, tulpaner och en god middag!! Novalie vart jätte glad att se och ha sina föräldrar hemma! och hon var jätte glad att se timo!
Det var en oförglömlig dag, men de vart så himla mkt på kort tid. Från att närma sig kommunen, hämta timo, komma hem, träffa Novalie och mamma/annelen! UNDERBART!!! Började gråta då jag gick runt och tittade på mitt riktiga hem!
Det är det enda som jag vill, få vara hemma och leva normalt. Men icke! Ska spotta cancern i ansiktet och sparka iväg helvetet. För jag ska bli frisk, så jag får ta hand om min dotter, leva med min familj och göra allt jag vill..

Träffade härliga och underbara Natalie och barnen dagen efter, myste med gofika, fick fina blommor och dessutom alla pengar ifrån insamlingen! SÅ TACK TILL ER ALLA SOM SKÄNKT PENGAR TILL MIG OCH MIN FAMILJ!!!! <3<3<3
Träffade också marie Gillerås på kvällskvisten, underbart att se dig vännen!!

Till alla mina vänner och bekanta, hann inte träffa alla som jag ville, men förhoppningsvis så kommer de fler ggr som jag kommer hem, så vi får ses då! så det betyder inte att jag inte tänkt på er andra! Men tiden räckte inte till..

På torsdagen packade vi in allt i bilen och åkte upp till stugan i Tisjölandet för att fira påsk. Och det har varit obeskrivligt fantastisk underbart roligt mysigt med min dotter, Tobias, mamma, julle, angelica, Annelen, Richard Gillerås och så fick vi besök av morfar, gudrun, gudruns syster och morbror roger. Och självklart får man inte glömma alla djur, Zita, timo och dexter (hundar) och gamla Kurt-Martin (katt).

Vi har skrattat, gråtit, myst, ätit gott och bara tagit hand om varandra <3 Den här veckan har betytt så mkt för mig. Jag har mått så bra då jag varit hemma, har orkat tagit hand om Novalie större delen då vi varit hemma. Och det märktes att hon njöt av att ha mig nära. Vi fick jätte bra relation. Om jag visade mig och sen flyttade mig så hon inte såg mig, vart hon lite ledsen. Det var skönt, för då får jag bekräftat att det är mig som hon ser som mamma! För nu efter att jag blivit sjuk, så är det oftast mormor som gäller :) Men det e inte konstigt eftersom hur allt ser ut.  Så det var jätte jobbigt att lämna Novalie - efter den här veckan som varit så härlig.

Ville inte åka tillbaka igår. Och då vi kom till sjukhuset så ficm jag ett dubbelrum ( fast var där själv ) och den andra sängen hade ingen madrass så Tobias fick åka till lägenheten och sova. 
Skulle idag "operera" in den nya CVK´n på bröstet, men tydligen så låg Vitamin K lite lågt ( gör att man har lättare att blöda) då ville läkaren inte att jag skulle sätta in den, plus att de uppe på operation inte hade någon tid för mig. Fick en tablett för vitamin K, så imorgon kl 08 ska den sättas. NERVÖS!!! Men som sagt, tur de finns lugnande.. :)
Idag vid lunch kom de in och berättade att de behövde mitt rum till en annan patient och hoppades på att jag kunde åka till lägenheten, Självklart sken jag upp och sa. Så packade mina saker och tog taxin dit. Så nu passar man på att återberätta om min vistelse som jag hade på hemmaplan. Ikväll ska jag och älsklingen ut och äta. Ska börja med cellgifter direkt efter att de satt in CVK´n, och då sjunker mina värden och då får jag inte äta ute längre.. Så det e anledningen till att äta ute :P
Ska nu ringa min mamma och se hur Novalie mår. Hon har tagit sin 6månaders spruta idag. Och idag är det 6månader sen jag födde våran dotter <3 Mamma älskar dig Novalie!!!! <3

Älskar er <3

Borta bra, men hemma BÄST!

Kategori: Mitt liv !

Idag är dagen som jag väntat på. Jag ska få åka hem på permission, och det ska bli så skönt. 
Känslan att få komma hem är faktiskt ganska obeskrivlig. För det e något som jag uppskattar så himla mkt!

Innan man fick cancer beskedet, så levde man sitt liv som vanligt, alltså så man ska leva. Men.. Nu när man lever som jag gör, i ovissheten. Så blir man så jävla TACKSAM för det man får, och tacksam för det man har! Vi säger som jag som varit isolerad större delen som jag bott på sjukhuset, nu när jag inte var de längre. Jag fick äta räkor, äta tårta, äta ute. Sånt som vanligt folk vanligt vis kan göra när som helst. Men gud så glad jag blev då jag fick veta att jag fick äta tårta, jag höll på att börja gråta.

Det jag vill få fram i det här inlägget, är att ni "vanliga människor" ska ta vara på tiden som ni har med alla nära och kära, tänk efter på vad ni gör och uppskatta det till tusen. 
Är ni ute på promenad, ta ett djupt andetag och känn hur gott det luktar ute. Det luktar friskt och det är liv!
Ni ska bara veta hur avis jag är på alla er som är friska och har en normalt liv. Bara att se på FB och hur alla har de, gör mig själv väldigt ledsen. Men ändå kan jag inte sluta gå in och läsa. För jag vill ta del av vad som händer i era liv och vad som sker på hemmaplan. 

Men nu ska jag försöka att inte tänka på så mkt, att vänta in benmärgstransplantationen och då får vi se hur min framtid kommer att se ut. 
Min enda önskan, är att jag ska bli frisk från cancern. 
Så jag Novalie, Tobias och lilla Timo kan få ett normalt liv och får leva tillsammans!!
Jag älskar min dotter, Tobias och min familj <3
Ni är anledningen till att kämpa för att leva <3

JAG ÄLSKAR ER <3