alexandraidamariabergman

Clowner på besök!!

Kategori: Mitt liv !

En undersköterska kom in en dag och frågade om lilla Novalie ville ha besök av clowner. Först vart man lite tveksam ifall de skulle vara en clown med världens fluff hår och röd näsa osv osv, som clowner brukar se ut. Men dessa damer var så barnvänliga och roliga. Dena ena blåste såpbubblor och den ena spelade på en lite lukalele? Som en liten gitarr iaf. Novalie tyckte att det var jätte roligt, och då blir ens mamma hjärta alldeles varmt då ens barn mår bra och har roligt.

Var också på promenad här i veckan som var, ända till domkyrkan. Gud så härligt det var att få se hur fint det var där inne, och vilken tystnad. Där skulle jag kunna tänka mig att besöka fler ggr. Jag och mamma tände i ett varsitt ljus till mormor, ett till anders johansson och ett för mig.

En trevlig kväll!

Kategori: Mitt liv !

En vännina till mamma kom förbi hos oss på sjukhuset. Hon heter Carina Malmén. En otroligt fin människa och hon förstår en då man pratar om hur man känner sig och tänker. Uppskattade verkligen att du kom till oss!
Vi satt och pratade om allt mellan himmel & jord. Vi åt jordgubbar, grädde och drack kaffe. Hon avslutade kvällen med att sjunkga lite låtar för mig, mamma och Novalie! Otroligt vackert, och speciellt en låt som gjorde mig berörd. En låt som handlade om allt som man vill säga & göra för sitt barn, tror de var elton john som skrev en godnatt saga till sin son.?! Carina, om du läser bloggen får du gärna rätta mig o jag skrivit fel. Men iaf då då Carina sjöng, så ville jag bara ha Novalie i min famn och hålla henne mot mig. Mitt älskade barn!<3

Dagen därpå ville vi ut i friska luften, så vi ringde Carina så hon kom till sjukhuset. Så gick vi ut i parken, fast jag åkte rullstol eftersom jag var trött efter cellgiftskuren, och Novalie fick skjuts av carina i barnvagnen.
Och mitt i parken har de ett glass café, och där tog de inge kort så Carina vart bjuda oss på glass. Men vi ska bjuda tillbaka :)

En trevlig kväll!

Kategori: Mitt liv !

Novalie var imponerad av carinas spelande och så fint hon sjöng!!

Dåliga nyheter!

Kategori: Mitt liv !

Ja idag var ingen bra dag. Då läkarna kom, så såg jag redan på deras utseende att det var något allvarligt de ville ta upp.
Det som helg läkaren sa igår, var tydligen inge bra, enligt läkarna som jag träffade idag. Eller visst var det bra att jag hade svarat men inte så bra som de skulle vara. Läkarna idag sa att det var bakslag igen.
Att jag hade 30% kvar var inte bra, det var dubbelt för mkt att ha i benmärgen efter att man genomgått en cellgiftskur. så jag måste redan imorgon börja med en ny cellgiftsbehandling. Och cellgifterna som jag fick förra gången, var något de går efter i ett protokoll. Mina cancerceller reagerar nästan inte på cellgifterna, så denna cellgiftskur som jag ska få denna gång ska de blanda ihop efter alla prover de ser på hur jag svarat osv.

Hoppas alla som läser förstår hur jag skriver. Är lite svårt att förklara till folk som inte riktigt är inne i det, som man själv är.
Så planen är att få nya cellgifter som är starkare och mer inriktat på min sjukdom.
Och eftersom jag är nere i mina värden, så kommer jag att vara isolerad en lång tid framöver.
Sen måste jag vila någon vecka och om benmärgsprovet då visar att det inte finns cancerceller i märgen så kör vi igång med transplantationen.

Så jag är jätte ledsen och livrädd.
Då jag vart sjuk, så tänkte jag - Ah men de här fixar jag. Jag har ju ingen svår cance. Men hur har det visats att jag har? Jo jag ligger i högrisk gruppen som måste transplantateras för att kunna bli frisk (men det finns risk att få återfall även fast man gjort den) och dna förändringar som försvårar min situation. Och cellerna producerar tydligen för mkt äggvita, de gör att cellerna dubblas. Och det är SKIT.
jag hatar cancer.
Jag är så livrädd att jag inte ska klara de här. Jag har sån jääääävla otur. Bara bakslag hela tiden. Fy fan i helvete. Varför jag????? Varför ska cancer finnas och drabba en massa människor????
Är sjukt less.
Men jag ger inte upp, även fast jag låter väldigt negativ. Det kommer jag att vara i någon dag men tar nya tag..
Har en massa saker jag vill göra i livet och så har jag min underbara dotter, Tobias och min familj,
så JAG GER ALDRIG UPP!!!!!!

Älskar er <3

Kan inte prata!

Kategori: Mitt liv !

Upptäckte igår att jag hade som en blodblåsa på tungan och den gjorde ont.
Idag då jag vaknade så kan jag knappt prata, pga av att tungan är alldeles uppsväld pga av den där jäveln. Snart kommer läkarna på ronden. Mina värden hoppas jag ha börjat stiga.Fast jag hoppas att CRP:n sjunker, men de har den väl inte eftersom jag är som jag är i munnen.
Har också lagt märke till att jag fått nästan som eksem eller små prickar på olika ställen på kroppen. I ansiktet, melan brösten och på låret. 
Så jag hoppas att Tobias hjälper mig att förmedla det jag vill ha sagt till läkarna!

Ligger och tittar på mina favorit program på 5:an och så sitter Tobias & Novalie på golvet och leker. 
Snart e min älskade mamma här <3

Älskar er <3

Mitt allt <3

Kategori: Mitt liv !




Den här människan, min dotter Novalie.
Bara hon ler, så mår jag bra! Mitt hjärta slår bara för dig!! <3

Läkarbesöket söndag!

Kategori: Mitt liv !

Idag kom läkaren in på ronden. 
Han berättade att de fått provsvaret ifrån benmärgsprovet som vi tog förra veckan på tisdagen.
Kommer ni ihåg då jag skrev att jag fick återfall då jag egentligen skulle ha gjort benmärgstransplanationen. Då hade jag 89% vitablodkroppar i kroppen. och nu efter att jag gjort den här cellgiftskuren, och de fått provsvaret ifrån benmärgsprovet så har de sjunkit ner till 30%. Och det var bra sa läkaren, för då betyder det att jag svarat på behandlingen. Men jag själv tyckte att, visst det är bra men inte så bra som jag hade velat ha det. För att få en person i remission så skulle man ligga under 5%, så nu till veckan ska de bestämma när jag ska få min nästa cellgiftskur. Antingen så startar de den innan midsommar, å då kommer jag inte få åka hem på ett bra tag men om de bestämmer att starta efter midsommar, så betyder de att jag ska till sommarstugan under midsommar med familjen <3
Och tydligen, så har mina värden som ska stiga, sjunkit lite tills idag. Varför undrar man då?! CRP hade stigit från 10 till 28, så någonting måste jag ha i kroppen. Och om de fortsätter tills imorgon, så måste jag få påfyllning av blod och tillslut trombocyter.
Men e ganska lugn ändå, de har så stor koll på allt :)

Mamma & storasyster Annelen kommer imorgon till mig & Novalie! Ska bli skönt. Känner att jag behöver min mamma, och tror att hon verkligen behöver mig & Novalie också efter allt som hänt och händer. Och givetvis behöver jag mina systrar och Julle också. Glömmer inte er, även om jag inte nämner er ibland. 

Älskar er <3

Begravning & Familjen

Kategori: Mitt liv !

Bilresan hem till Lima, var inte den roligaste kan jag då säga. Fy fasen så jag mådde dåligt. Från Uppsala till Säter så hade jag hela tiden i tankarna att vi skulle vända tillbaka, för jag mådde illa, kallsvettas och ont i röven. Det är väl de här morfin tabletterna som jag tar, som lurar i kroppen. 

När vi kom hem, så kom vi hem till ett fin städat hus. Tobias mamma karin, alltså min svärmos och hennes kompis Camilla hade varit dit i Onsdags och städat. Det tackar vi för <3
Men gud så härligt det var att komma hem, det var så fint hemma och det kändes som man inte kände igen sig.
Men jag mådde fortfarande inte någe bra, så jag låg och vilade och kunde knappt röra mig eftersom smärtan där bak(en) gör så fruktansvärt ont. Ursäkta informationen..

Just det, under resan påväg hem så ringde min tele då vi kom till Borlänge, var min underbara vän Marie som ringde. Hon började berätta att hon hade varit och spått sig hos en som heter Lisbeth, och hon spår tydligen i kaffesumpen som blir kvar i koppen.
Marie frågade lite saker om sig själv, men sen så berättade Marie för Lisbeth att hon hade en nära vän som är sjuk som heter Alexandra och hennes mormor gick hastigt bort för några veckor sen. Har hon det bra, tror jag var hennes fråga??! Mitt minne är skit kasst efter alla cellgifter, så jag tror att det var det hon frågade Lisbeth....
Och då svarade hon, Alexandra? Men vänta lite, och så gick lisbeth och hämtade en lapp/ett papper. och på ena sidan stog det Alexandra och på baksidan hade hon fått fram bokstäverna : M A R G E. Och det var personen som hade tagit kontakt med Lisbeth. Och då svarade Marie att, Alexandras mormor heter juh Margaretha. 
SÅ det som hade hänt var att min mormor hade tagit kontakt med Lisbeth några dagar innan marie kom dit för att spå sig. Och hon hade en hälsning till mig som Lisbeth skulle tala om för mig, men hon visste juh varken inte vem jag var eller vem personen var som hade kontaktat henne. Så det var väl ödet att marie skulle dit, så jag skulle få min hälsning.
Men iaf så var hälsningen att, jag Alexandra fick inte åka hem till begravningen utan att jag vart stanna kvar i Uppsala. Så det inte skulle hända mig någonting. 
För innan min mormor gick bort, så var hon på min mamma hela tiden och sa att jag vart passa mig så jag inte vart dålig. Att då jag är nere i mina värden så får jag inte träffa kompisar osv. Och det har hon juh rätt i, jag utsätter bara mig själv.
Det var så skönt att mormor hade hört av sig. Jag vet att det finns en del människor som inte tror på sånt där med att spå sig själv och dylikt, men hur förklarar ni isådanafall det som jag nu skrev om marie´s upplevelse hos Lisbeth?! Hon kunde tydligen se att jag hade leukemi, och det enda marie hade sagt var att jag var sjuk. Och så kunde hon se att jag hade ett barn. Och marie hade inte nämnt något om det heller.
Hon sa till Marie att jag skulle klara av det här med cancern, för min mormor skickade en massa kraft som lisbeth skulle ge mig. Och att jag är en sådan stark människa, en kämpe.
SKÖÖNT <3<3<3

Begravningen som var på fredagen kl:10:00 var en jätte fin begravning. Må du vila i frid mormor, jag vet att du är med mig och resten av familjen<3<3<3 Jag kommer alltid att älska dig!!
De hade tre hjärtan av blommor som stod på stativ och på golvet. De tre hjärtanen representerade min mamma, min moster & morbror. Och så var det en massa olika blomster arrangemang runt kistan som folk hade skickat. På kistan så hade mamma, moster & morbror lagt ett förkläde, en kavel och en slev tror jag. För min mormor har varit kokerska i större delen av sitt liv. 
De spelade tre låtar på CD, vet bara vad den ena låten heter: Ängeln i rummet med Eva Dahlgren. Den låten förknippar jag med mig och nu när jag kommer att höra den låten så vet jag att mormor är med mig, för hon är min skyddsängel. Dom andra låtarna var också jätte fina.
På första raden på höger sida så satt Hasse, min mormors sambo. Hon friade till han på skottårs dagen <3
Sen min pappa Julle, min mamma, morbror Roger, min moster Anna och hennes sambo Roland.
På raden bakom satt storasyster Annelen, sen kusinerna Lowa & Lucas, sen lillasyster Angelica, Kompisen Richard Gillerås, Min sambo Tobias, Novalie satt i Tobias knä och sen satt jag längst ut. Raden bakom oss vart vara tom pga att ingen skulle kunna smitta mig. 
Min mormors bror kom på begravningen, fast jag tror att mormor inte hade viljat att han kom. De tänkte sätta sig på den raden som var tom bakom oss, men då sa mina systrar att den vart vara tom pga av mig. Då känner man bara hur ledsen man blir. Jag är inte som alla andra längre, jag är sjuk. Och det är jobbigt. 
Men de trodde säkert att vi hade sparat den raden åt dom, men nej du tack!!!
Efter begravningen i kyrkan, så åkte vi i familjen och de som mamma, moster & roger bjöd med på fika på Bondasgården, den restaurangen äger mina föräldrar. Vi satt inne i den gamla avdelningen (från 1600-talet) Och det var så fint dukat, med ljus och bilden som de hade på mormor i kyrkan stod på pianot! 
De bjöd på smörgåstårta, swartsvald tårta (vet ej hur det stavas) Det var mormor´s favorit tårta och så hade de en prinsesstårta. Snacka om att man vart mätt, ville juh smaka på allt. :)

Vart trött, så gick upp och la mig i mina föräldras säng uppe i deras lägenhet och min storasyster följde med. Lägenheten är på övervåningen på restaurangen. Vi låg och pratade om allt, skönt att få ligga bredvid dig och prata istället för att jämnt prata via telefon. <3
Passade även på att äta restaurangens goda hamburgertallrik innan vi åkte hem till oss. Där hemma väntade min lillasyster & Rickard, de hade plockat ihop där hemma. ( vart lite "kaos" där hemma på morgonen innan begravningen var)
Mot kvällen kom mina föräldrar, mina två systrar, Rickard, min morbror Roger och så hade han sin barndomsvän Pelle Larsson med sig, fast han åkte ganska tidigt. Mamma lagade mat, hasselbackspotatis, helstekt fläskfilé och kantarellsås. Jag åt en liten kant av köttet och en halv potatis, var inte alls hungrig. Och det var konstigt, för jag älskar gormé mat. Och sen runt nio tiden kom min morfar och hans sambo Gudrun. 
Vi satt alla runt köksbordet och pratade gamla minnen om mormor och då vi barn var små osv. De äldre tog sig någon whisky, öl & vin. Jag var så sugen på vin, men kunde inte ta något eftersom jag äter antibiotika tabletter och morfin. 
Min älskade pappa Julle vart nog lite dragen och då han blir det så kan han uttrycka sig om sina känslor. Han sa till mig att jag var hans idol, att han såg upp till mig för jag har blivit en sådan stark person. Han sa att han skulle lätt raka av sig håret, så vi vart lika varandra. Jag såg att han vart ledsen. Han lät inte tårarna rinna, utan torka bort dom vid ögat. Och jag vart så rörd och ledsen, visste inte alls vad jag skulle säga. Han vet hur mkt jag älskar han och mamma, och så sa han att han önskade att han hade velat funnits där för oss då vi var mindre, alltså innan mamma och Julle träffades. Och det önskar jag också!!
Min morfar vart också dragen, hehe. Han skulle berätta ett minne och så sa han till min lillasyster Angelica, ja kommer du ihåg då vi sov i Ludvika. Angelica, va? Neej?! Då blandade han ihop henne och min moster, och det skiljer ganska många år emellan dom. Hahha :P

Dagen därpå då vi vaknade var det bara att packa och börja våran resa mot uppsala. men vi gjorde ett stopp nere i Jägra i Malung hos Tobias föräldrar och åt frukost och så de fick träffa oss och speciellt Novalie. För vi vet juh inte då vi får komma hem nästa gång. Fick varma baugetter ifrån ungnen, jätte gott..
Resan till Uppsala gick mkt bättre, än hemresan.

Älskar att vara hemma!!
Älskar er<3

Finaste flickan!!!

Kategori: Mitt liv !




Finaste flickan som finns! Mamma och pappa Älskar dig hjärtat <3


Stolt pappa och vårat hjärta <3

Kategori: Mitt liv !



Satte Novalie på en gren och det tyckte hon var så roligt. Men vart hålla koll, så hon inte åt löv. :)
Våran GOFIS <3

Mor och Dotter <3

Kategori: Mitt liv !



Satt och morgonmyste tillsammans i sängen imorse, medans pappa sov!! <3
Gud va jag ÄLSKAR dig <3

Parken!

Kategori: Mitt liv !

Ja idag hade mina värden stigit från 0,4 till 0,5. Sakta men säkert stiger dem. Och HB och Trombocyter är stabilt/stiger så som det ser ut nu så behövs inge påfyllning. 

Idag har vi tagit en promenad ute i parken, köpte oss en varsin glass och så fick Novalie smaka av oss. Hon är så duktig, ut med tungan och så drar man glassen på den och sen smaskar hon i sig. Gofisen <3
Gick och satte oss under ett ganska lågt träd. Kunde nog ha varit äppelträd. Så det var jätte mysigt i skuggan. 
Vi tog av Novalie strumporna så hon fick stå i gräset, tror att hennes känsla var underbart! Hon underhöll sig med att sitta och dra gräs, det tyckte hon var roligt. Gjorde också iordning "lälling" som hon drack där hon låg på filten.
Vi hade en härlig familjedag tillsammans <3

Försökte övertyga läkarna att få åka hem redan idag, men de ville inte släppa mig förens imorgon. Så det e bara att gilla läget och hoppas på att klockan går fort tills imorrn ;)
Sov sen middag, gött. Och när Novalie vaknar så ska jag packa de som vi ska ha med oss hem.

Är riktigt nöjd över kläderna som jag köpt som jag ska ha på begravningen. Och det blir peruk. Det känns bäst så.
För tydligen så har inte min moster visat mig på kort så mkt för barnen (Lowa & Lucas, 5&7år) För nu när min mamma var nere hos dom, och visade ett foto på mig och Novalie ifrån då vi var i Tisjön(sommarstugan). Och sa : Titta vilket fint kort på Alexandra & Novalie. Och då hade Lucas svarat att det inte var något fint kort.
Vet att han är liten och att dom kanske inte förstår det här med cancer, men jag blir sårad. Jag är jätte ledsen för hur jag ser ut. Ser mig själv varje dag i spegeln och blir lika ledsen varje gång. Så för att de inte ska stirra eller säga något, så använder jag peruk. Och den andra anledningen är för att jag vill vara som alla andra, en i mängden. 

Ska iaf bli skönt att få komma hem. Vi åker imorgon förmiddag efter att läkarna varit här på ronden. Och resan brukar ta ca 4-5timmar. Var in en snabbis på indiska igår, köpte tre lila prydnadskuddar, två gröna stora glas lyktor och en lila/vit duk som vi ska ha inne i tv-rummet. Vill ha sommarkänsla och så är det roligt att byta ut gamla saker mot nya ;) Det är där jag köpt mina begravningskläder. 

Nu ska jag ta och mysa med min Älskling <3 
Älskar min familj!!!!<3

Längtar hem

Kategori: Mitt liv !


Har börjat tröttnat på den här skiten. Vill bara bli frisk och åka hem!!!

Orolig

Kategori: Mitt liv !

Tog sovmorgon idag igen. Förstår inte vad som är fel, är fan trött hela tiden. Men en stor faktor är väl att jag har cancer, de andra jag kan tänka mig är att mormor gick hastigt bort som gjort mig deprimerad och mitt återfall med cancern. Är inte samma glada och positiva alexandra. Visst är jag det ibland, men klänner mig mest ledsen och är rädd. Hela mitt liv står på spel, så hur ska man kunna vara glad hela tiden? JÄVLA CANCER HELVETE!

Idag kl 13:00 ska jag göra ett benmärgsprov. Är en ny läkare som ska göra provet, så jag hoppas innerligt att han träffar rätt. Och jag ska ha härligt mycket lugnande. Man kommer inte ihåg ett skvatt efter att man fått de. Och så är man så svag i hela kroppen så man tar sig inte upp ur sängen. 

Min farmor ringde mig idag, och det var bra med henne och farfar. Skönt :) Och så undrade hon hur det gick för mig och min familj i allt elände som händer runt omkring oss. Det är svårt men man måste ta en dag i taget för att orka. Hon skulle även sätta in lite pengar åt mig, min söta farmor!! <3 

Ringde till min älskade mamma och pratade med henne. Annelen hade tydligen träffat en "snygg marknads knall" och Annelen hade berättat för honom att jag hade cancer. Och då hade han sagt till henne att hon skulle förbereda sig på det värsta för att leukemi var svårbotat.. va fan säger du? Och om han kände Annelen så säger man inte så till henne, för hon är vanligtvis väldigt ledsen för det jag drabbats av. Jag har själv hört motsattsen av de han sa, att det är den sjukdomen dom kommit längst med i forskning. 
Men att han sa så. 
Så när jag pratade med mamma så rann bara tårarna ner för mina kinder. Jag är så rädd och känner mig ensam. Jag längtar tills jag får komma hem tills på freda så jag får träffa dig mamma <3 Behöver en massa kramar och att du ska säga att det ordnar sig!! <3

Älskar er <3

Jag, Novalie & Tobias! <3

Kategori: Mitt liv !



Bara vi har varandra, så klarar vi allt <3

Novalie <3

Kategori: Mitt liv !

Våran älskade dotter Novalie Elsa Maria Bergman föddes den 10/10-11 och är idag hela 8månader. Dagen då hon föddes var den bästa dagen i hela mitt liv! Och min enda önskan är att vi ska leva tillsammans <3 Tack vare dig så kämpar mamma varje dag med att försöka att bli frisk!
Tiden innan man blev sjuk,alltså från att hon föddes och till att hon var 4månader gammal då jag blev sjuk, så gick tiden otroligt sakta men ändå blev hon äldre. Och lika är det nu, fast tiden går fort. Man ser att hon blir äldre och förändras mer utseende mässigt och hon utvecklas och lär sig nya saker. 

Kommer att tänka på då alla andra runt omkring mig sa, ja nu kommer det att gå fort, då hon började rulla från mage till rygg och tvärtom. och svar: Ja det har det verkligen gjort. Nu kan hon ta sig upp själv från att ligga på rygg till att sitta, hon springer runt i lära-gå-stolen, skriker mamma & pappa, och hon har sagt mommo en gång. Fått två tänder, äter pure mat och smörgås och drar sig upp på saker och står upp.. Våran stora tjej, gud va mamma och pappa älskar dig!!!! Blir alldeles glad och varm i hela kroppen då jag ser dig. Och då du ler, då mår jag som allra bäst!


Det som är det jobbiga, är att jag själv inte orkar lika mkt som jag själv vill. Man vill sä gärna men de går bara inte. Jag blir helt slut efter att jag lekt med novalie, eller bytt blöja och satt på pyjamas.
Mitt mamma hjärta gråter då jag inte orkar trösta henne då hon är ledsen.
Och att en hel familj på tre personer ska behöva bo på ett rum på ett sjukhus. Vill bara att allt ska bli bra, så vi får tillbaka vårat normala liv. För vem vill att ens barn ska behöva genomgå något sådant här liv? Behöva se sin mamma ligga i sängen och sova, eller spy och gråta då hon får cellgifter eller att vinka hejdå till sin mamma som inte orkar lämna rummet? 
Jag hoppas att hon inte kommer att komma ihåg så mkt ifrån den här tiden. Men vi gör så gott vi kan för att hon ska ha det så bra som möjligt här och att vi ska hitta på roliga saker & aktiviteter för henne. 

ÄLSKAR DIG <3

Novalie & Moster Annelen <3

Kategori: Mitt liv !



Annelen, Du betyder så otroligt mkt för mig.
Du är min storasyster & jag älskar dig<3

Novalie, DU betyder ALLT för mig <3 Mamma Älskar dig <3

Angelica <3

Kategori: Mitt liv !



Min lillasyster, vad du betyder mkt för mig!
Så tänkt efter noga innan du gör vissa val här i livet. 
Vill bara ditt bästa!!
Älskar dig <3

Vi tillsammans <3

Kategori: Mitt liv !



Du oc jag klarar allt tillsammans <3
Tillsammans är vi starka!!!

Min älskade mamma <3

Kategori: Mitt liv !




DU BETYDER SÅ OTROLIGT MKT FÖR MIG! DU FINNS ALLTID DÄR OCH STÄLLER UPP!!
JAG ÄLSKAR DIG MAMMA <3<3<3

mammas hjärta <3

Kategori: Mitt liv !

Fredag den 8/6

Kategori: Mitt liv !

Tog mig en rejäl sovmorgon. Men de berodde på att jag hade en sådan helvetes huvudvärk. Och jag har mig själv att skylla, jag dricker alldeles för dåligt. Måste komma på något sorts system om hur jag ska få i mig tillräckligt. Typ ett litet glas i timmen en hel dag borde räcka?! Kan iaf äta som jag ska. Men maten som man får här på sjukhuset är så groteskt dålig så det tar emot i munnen då man ska svälja. 

På morgonen mellan 08-09 får jag dropp som är mot svamp. Och sen mellan 12-14 får jag dropp med antibiotika. 
Efter det droppet klädde vi på oss och drog ut på stan, Jag, Novalie och Tobias!
EFter att jag blev sjuk, så lever jag för dagen. som t ex om jag vill ha något, då köper jag det. 
Så vi gick in på polarn och pyret, hittade en massa fint. och jävlar så dyrt det blev. Mådde nästan dåligt efter att jag hade handlat där. 3 300kr ?! Hahah, hoppas inte mamma läser bloggen :D

Var sen in en snabbis på indiska, vilken härlig butik. :)
Hittade tre par sjalar, sandaler, en klänning och en bolero-jacka. Ska nog ha klänningen på begravningen!
Och jag vet inte hur jag ska göra med huvudbonat på begravningen, antingen sjal, peruk, hatt eller inget. Som jag känner nu så blir det nog peruk.
Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att mina värden har stigit så pass så jag får åka hem till begravningen. Vill ta ett sista farväl av min älskade mormor!!<3

Saknar min mamma & Julle! Mina systrar! Min släkt! Min mormor! Mina vänner! Och mitt liv!

Älskar er <3

Lång tid och mycket har hänt!

Kategori: Mitt liv !

Ja nu var det allt länge sen jag uppdaterade min blogg. Men allt beror först och främst på att jag varit hemma och då jag e hemma så vill jag inte ödsla min tid framför en dator eller tv. Umgåtts med familjen, träffade min underbara vän marie, ätit god mat mm mm. Så tiden hemma var underbar!!!

Vad har mer hänt? 
Jo planen var att jag skulle läggas in den 21 för att starta min starka cellgifts behandling innnan stamcells transplantationen  skulle göras, och datumet för den var den 31?
Så måndagen den 21maj, då jag , novalie och mamma kom till Uppsala så fick vi rum nr 18. Ett jätte stort rum, om man jämnför med de andra rummen jag jämnt haft. Men de hade tänkt efter noga, för om jag skulle ligga länge på sjukhuset efter transplantationen så hade novalie plats att röra sig på. Så tog de en massa prover för att se hur jag låg i mina värden. sen packa vi upp och skulle precis gå ut på stan och äta. Då kom min läkare cherif honar. Han ville att vi skulle sätta oss ner och prata, för det var allvarligt. Jag hade fått ett återfall. I normala fall så ska man ligga mellan 5 - 9 i vita blodkroppar och jag låg på 190. så jag hade cancer fulla benmärgen och i blodet. Säger bara: HEEEEEELVETE!!!!!
Så nu vart de göra en ny plan, en såkallad plan B.
Ska få minst två cellgiftskurer, alltså två månader framöver och sen ska de vänta någon vecka och ta ett nytt benmärgsprov för att se att de inte finns några cancer celler och då blir det benmärgstransplantation.

Vart byta rum och avdelning till avdelning blå ist för röd eller om det är tvärtom. Fick rum nr 7. 
Startade med starkare cellgifter, kommer ej ihåg vad de heter men en påse på 1timme och en påse på 2timmar. Sen en ballong som var fylld med cellgifter som låg i ett plaströr som man hade hängandes runt halsen i 5dagar som gick på kroppsvärmen. Tack vare den, så måste man ha EKG övervakning under 5dagar för de cellgifterna som jag fick kunde slita lite på hjärtat. Haft feber och spytt. Och febern tyder antingen på bakterier eller infektion, så de satte in antibiotika. Så denna cellgiftskur var inte att leka med, fy faaan!!

Då jag kom ner i värdena började mitt andra helvete. Hemmoröjd jäveln kom tillbaka som vanligt och min mun var helt sårig och full med blåsor. Får morfin var 6:e timme för att jag har så fruktansvärt ont. De var nästan tendens på att jag hade svamp i munnen också. Fick feber igen, låg på 40grader och de tog odling och då visade sig att jag har en infektion i kroppen, svampinfektion. Så de fick byta antibiotika som var bredare. Har också varit på lungröntgen och då visade sig att jag hade någon bakterie. SÅ idag vart jag göra en undersökning som kallas för BAL. De går in i munnen och ner i lungorna med en kamera och så spolar de och suger upp de igen för att få ta prover. Så nu väntar jag på svar från de provet. Hoppas de inte visar något för nu känner jag att det har varit på tok för mkt..

Söndagen den 27 på mors´s dag kom min mamma och pappa på besök till oss, vi skulle ut på picknick. Det var ju min första mor´s dag. Så tobias och julle åkte iväg och köpte massäck och morsdags present till mig, en stor brun nalle med rosett - Jätte fin :) Och Novalie fick en grävmaskins leksak av sin pappa.!!

Vid ca 14-15 tiden då vi fortfarande inte hade åkt ifrån sjukhuset, så ringde min mamma till mormor för att kolla med henne om hon kom ihåg att ta fram hennes blodtrycksmedicin som hon hade bett henne om att göra. ( Min mormor hade varit uppe i Lima, där vi bor och sovit hemma hos min mamma men var då påväg hem då vi ringde, hon bor i molkom i värmland) Men iaf så svarade min kusin markus i telefonen och han säger att de krockat, och att han har precis tagit sig ur bilen. Men mormor sitter fast och är svårt skadad. Och mannen som de krockat med är nog död, säger han. Mamma skyndar sig att ringa min moster för att be henne åka och möta upp ambulansen för att få reda på vilket sjukhus hon hamnar på. Om de inte är allvarligt skulle Torsby sjukhus vara närmast men om det var allvarligt så skulle hon åka till karlstads sjukhus, och det var dit hon var på väg. Markus hamnade i torsby med bruten arm. Min moster kom till sjukhuset innan ambulansen kommit, hon ser då mormor kommer in och de håller på med hjärt och lungräddning. och de hade pågått i ca 1timme. Jag miste min mormor den dagen! Runt 17tiden vart hon dödsförklarad Men om det hade fått liv i mormor, så hade hon nog inte överlevt sen för alla skador hon fick i krocken. . vi miste henne pga att mannen som de mötte låg på de mötande bilarnas körfält. Enligt poliserna så kan han ha somnat och att det var därför han körde på den sidan. Den mannen dog också, fast han dog på olycksplatsen. Min kusin hade änglavakt. Vi har pratat med ambulanspersonalen och hört om mormor hade sagt något och de sa att hon hade sagt att hon inte hade ont. Och det är jag oerhört glad för. 
Min älskade mormor, din tid var inte nu. Det fanns så mkt som jag ville att du skulle lära mig. Att Novalie skulle få växa upp med dig , för jag vet hur glad jag är som haft dig genom min uppväxt <3 DU var den bästa mormor man kan ha <3 Vila i frid Margareta Bergman!!!!

Förra helgen fick vi besök av Tobias föräldrar, micke och karin. De hjälpte till att ta hand om Novalie. För min älskade Tobias fick så förbannat ont i foten förra veckan, så han halta runt här på rummet. Så när dom kom, så följde micke med tobias på närakuten och det visade sig att Tobias hade inflammation i foten, så det blev kryckor och dickflofinack?? Eftersom jag inte mådde så bra så första kvällen var de ut och åt på china house inne i Stan. Men dagen därpå åkte vi ut till dressman och köpte kläder till Tobias som han ska ha på min mormors begravning. Var också in på cervera och köpte en present till tobias mormor elsa som fyllde 84år,hon fick en vattenfontän som man har inomhus. Var som ett litet par som satt tillsammans. Hittade ett handgjort glas hjärta som jag köpte till min mamma. Köpte den för den förknippar man med mormor, för hon hade något liknande i sitt kök och jag kände att mamma skulle ha den. Och hon var jätte glad och rörd. Hittade en stor glas ängel, som jag själv skulle ha. Den ska stå och vaka över mig. Till dessa två glas figurer så köpte jag en varsin lampfot, den gör så den lyser upp. SKIT SNYGGT :)

Nu i veckan har mamma och min lillasyster angelica varit här och umgåtts med oss, fast de pendlat mellan stockholm och Uppsala över dagen. De har myst, lekt och sjungit med Novalie. vi har fikat och bara umgåtts med varandra <3 Fast vi saknade två personer, Julle och Annelen!! <3
Igår bestämde vi oss för att jag skulle ha egen kväll med syrran. Så Tobias och Novalie packade lite saker, så åkte dom till Stockholm, till mamma och Julle och myste och grilla.
Jag och Angelica åkte rullstol till kiosken och köpte mat, godis och läsk. Såg på skönheten och odjuret, grey´s anatomy och så hade vi hittat en app som hette songify och gjorde egna låtar. Vi skrattade och grät. Det var en awsome kväll <3

Älskar er<3