alexandraidamariabergman

Mitt hjäärta <3

Kategori: Mitt liv !

Pustar ut

Kategori: Mitt liv !

Idag på morgonen har jag varit så j**** nervös inför benmärgsprovet, har varit på toan ett x antal ggr pga av den där skiten.. Men jag fick 2mg? lugnande och det funkade faktiskt, så det e skönt. Och så gick allt så fort, och vipps så var allt klart. Men de kändes som att de skrapade runt på mitt ben inne i kroppen.. Och som de verkar, så blir de inte ett till benmärgsprov denna vecka..Jag är nu ivrig att få veta vad dessa prover kommer att visa. Om det är bra, så slipper jag cellgifterna ett tag framöver, tills i början av mars någongång. Men om proverna visar sämre, så måste jag få cellgifter ganska omgående. Så jag Hoppas hoppas hoppas att proverna är bra!!!!

För annars går mina planer åt helvete som jag hade planerat. Jag kom på en super bra ide. Att eftersom jag mår så otroligt bra nu, så skulle mamma lämna Novalie här hos mig på onsdag då mamma åker och så skulle jag, Novalie & Tobias få vara med varandra tills nästa vecka <3
Vi behöver få vara med våran dotter, busa, kela, mata och natta henne! För hon behöver oss och vi behöver henne! Är så otroligt jobbigt att behöva vara ifrån sitt barn så här, så som vi har det nu. Men det är tur vi har mamma & Julle som ställer upp och de tar väl hand om henne. Och att de kommer en gång i veckan och hälsar på. Jag behöver de, de är som att jag fylls på med energi då de är här hos mig.
så det betyder massor att hon kommer hit denna vecka.
SÅ PROVERNA MÅSTE VISA BRA!!!!!


Fick avnjuta en härlig lunch idag, kalops m ris och broccoli. Och jag tror att de tyckte att jag varit duktig idag, så jag fick chokladpudding till dessert :D Så GOTT de va, haha :D

Och min älskade sambo Tobias fyller 26år idag! Hipp Hipp Hurra på din födelsedag, vi Älskar dig<3
Presenten kommer i veckan Darling<3

Och har också samtalat med mina systrar via telefon idag, härligt att få höra deras röster. Saknar er tjejer!
Vi har nu beställt present till mammsen som blir 45år den 5mars! Vi får ha ett lite kalas på mitt sjukhusrum antar jag :P 

Tror jag ska ta och gå ut och få frisk luft och sen blire att slappa till en film :)
Saknar också alla mina vänner där hemma, ni vet vilka ni är! Tror inte att jag inte tänker på er, för det gör jag - varenda dag. Men känner inte för att prata med folk hela tiden. Skicka sms, så svarar jag där :)

Älskar er <3

Mitt allt <3

Kategori: Mitt liv !

Våren!

Kategori: Mitt liv !

Känns som att våren är här och för att stanna. HÄRLIGT! Så därför tänker jag beställa lite kläder till mig & Novalie! Känner att  vi behöver piffa till oss lite grann, jag & min lilla snoos <3
Snart ska jag & älsklingen gå ut och ta en promenad i solen, ska bli uppfriskande. Behöver fylla på med energi !

Längtar inte tills imorgon, för då blire att ta nytt benmärgsprov.. VILL INTE, VILL INTE, VILL INTE!!!!!

Långtråkigt!

Kategori: Mitt liv !

Nej nu börjar jag konstatera att det är LÅÅÅÅÅNG TRÅKIGT att vara isolerad. Finns typ inget att göra. Tv går varm, den står på från att jag vaknar tills jag lägger mig. Eller så sitter jag vid datorn, läser en bok som jag lånat från bibblan, den heter Guldvingar! Handlar om en kvinna som fick cancer och hon besegrade den. Ja det finns inte så mkt att göra. Och vissa dagar går jätte snabbt medans de finns dagar som denna. Har också sovit 45min idag på eftermiddagen.

Pratade med en sköterska idag om lite allt möjligt och sen frågade hon om vi hade någon fråga eller så. Då frågar Tobias om hur det blir med flytten till Falun?! Och då sa hon: Vi vet inte riktigt hur det blir med flytten till Falun längre. Eftersom du ska plocka ut ägg och det kan bara göras här, så du blir förmodligen kvar här ett par veckor till.
VEM E GLAD??? JO JAAAAG :D Haha, så jävla bra. För allt blir så mkt bättre om jag är i Uppsala. Tobias har möjlighet att pendla här emellan & Stockholm och om familjen kommer-så får de låna lägenhet som avdelningen har.

Och mamma ringde & berättade om en bra nyhet och det var att jag skulle få ut pengar på försäkringen. Och det är en stor lättnad, känns som en stor sten har släppt från bröstet och att man kan andas ut. För nu kommer man ha råd att betala för medicinen som jag kommer att behöva och kostnader som blir med cancern.

Mamma glömde en vit tvättlapp som Novalie äger, brukar ha dom som haklappar då hon äter sin ersättning, de är snabba att ha till hands. Men den va ren och den lukta NOVALIE/BEBIS!! Åhh, va glad jag blev då jag kände lukten på den. Så den ska jag snoosa på, tills hon kommer! Mammas älskade hjäärta<3

Älskar er<3

Kärlek <3

Kategori: Mitt liv !

Ensam..

Kategori: Mitt liv !

Idag är första dagen sen jag kom till Uppsala som jag är helt ensam. Fast Tobias kommer efter jobbet till mig. 
Idag fick jag kliva upp tidigt, halv sju! Usch det var slitsamt att dra sig upp ur sängen. Fick åka truck m soffa, väldigt roligt & så går det snabbt ;D Det är som en truck med fyra hjul och sen en tvåsits soffa. Dom kommer & hämtar en utanför sitt rums dörr och kör en ända fram dit man ska :) man åker runt under sjukhuset i olika gångar, tydligen finns det gångar på 2mil här under. Och antingen under 50 eller 70 talet så var de igen fyllda med vatten i själva gångarna. Roligt med historia :) men jag vart iaf skjutsad till kvinnokliniken för att göra ett ultraljud på mina äggstockar och de kunde se att jag hade ägg, så i mitten av mars ska de suga ut dem och sen frysa ner. :)

Sen när jag kom tillbax, så vart de frulle. Kände att jag var ganska trött, så slog på en film och beställde in kaffe & kaka, mums.. Ganska skönt att ha en knapp vid sängen & få allt man ber om ;)
Hunnit äta lunch nu också.. Känns som man äter hela tiden då man är här...  
Innan jag blev sjuk, då jag var hemma med Novalie - Var glad att jag hann äta två ggr om dagen, kände att jag ville prioritera andra saker före min mage.

Känner mig väldigt glad idag, wooohooo ;) Känns som jag bara vill ställa mig upp & dansa :D
Det är nog tack vare att mamma & Novalie var här och förgyllde min vecka <3 
Längtar redan tills nästa vecka då ni kommer, plus att Annelen & Angelica blir med :)<3
L Ä N G T A R <3 Det är nog det som gör en att kämpa på, att man har sina mål att se fram emot!

Älskar er <3

Framtiden

Kategori: Mitt liv !

Har idag på förmiddagen träffat en frisör. Hon var inte alls bra, kändes som hon inte tog sig tid med mig. Hon kom halv tio, och gick kvart tio. Hon kollade i en tidning med olika frisyer, jag fick själv inte titta vad de fanns för olika alternativ, hon tog fram fyra olika frisyrer på olika sidor som hon trodde skulle passa mig. Dom va fina, så som jag vill ha men allt kändes så konstigt med henne. Sen tog hon fram en cirkel med olika hårfärger/hår som jag fick välja bland. Kommer bli brunt med lite slingor av koppar eller något i den stilen. Plus att hon var inte svensk.

Och för en stund sen kom en överläkare från kvinnokliniken. Ska försöka rädda mina ägg eller operera bort ena äggstocken för att komma åt mina ägg för att sen frysa ner inför framtiden. Vill inte mista mina chanser att kunna få ett till barn.

Och imorgon åker mamma & Novalie hem. Vill verkligen inte att dom ska åka. Är så otroligt skönt att ha dom hos mig och bara vara tillsammans<3 Men nu har jag övertalat mamma att de ska komma tillbaka nästa vecka, och vill då att angelica & annelen ska vara med. Hoppas mitt hår är kvar tills dom kommer, för då ska vi klippa och ha oss lite :D Men jag är osäker om jag har kvar hår då, bara jag drar fingrarna genom håret - så är det massor med hår som faller av..  Mamma vill ta med en ful kyckling gul mössa om är lurvig, som jag måste testa då jag är flintis - schysst?;P hehe! Vi får göra det roligt av det tråkiga.


Älskar er!

ja va ska man säga?!

Kategori: Mitt liv !

Ja vart ska jag börja någonstans?! läkarna säger inte så mkt, eftersom vi väntar på provsvar av vilken typ av cancer jag har, om den är låg, medel eller aggressiv. Det ska bli intressant att veta, men hoppas innerligt att den är låg.
Läkaren berättade idag på morgon ronden, att om jag hade väntat någon dag till eller ca 1vecka att åka till Mora som vi gjorde, hade inte jag överlevt. Det gör mig så jävla ledsen. Tänk om jag hade gått bort, hur hade de gått för Novalie?! Och mina tankar går då direkt på vårdcentralen igen, HUR I HELVETE? Lär er att ta blodprov, isamband med då de tar sänka osv. Jag var upp tre ggr på en vecka, och inte ett enda. Och tydligen så var min mjälte enorm och hade varit de än längre period, hur kunde de missa den då hon kände över min mage?! Är ganska förbannad. Men de hjäper inte mig nu iaf, tur att de i Mora upptäckte cancer och att jag fick akut hjälp.

Deras framtida planer för mig är fortfarande lite osäkra på hur de blir med vissa saker. Kommer iaf att få tre cellgifts behandlingar framöver. Men imorgon ska jag träffa frisör, inför att skaffa peruk osv och de ska också komma en läkare som ska prata med mig om fertilitet. Eftersom cellgifterna kommer göra mig sakta men säkert steril, så kanske jag hinner frysa ägg eller ta ut en del av äggstocken(eller de som producerar äggen) för att de kanske kan hjälpa mig i framtiden om vi skulle vilja ha ett till barn. Att tänka tanken om att jag ska förmodligen bli steril vilken månad som helst och att bara vara 20år är en svår känsla att beskriva. Är så jävla mkt som händer just nu, så jag vet inte vad jag ska fokuser och tänka på.
Iaf så vet jag att nästa måndag blir det ett nytt benmärgsprov och ett till antingen torsda lr freda. VILL INTE! En så otroligt hemsk känsla. man får lokalbedövning på sidan av svanken (höftbenet) sen för de in en typ av kanylnål in i benet, och drar sen ur vätska. Det mina vänner, är obehagligt & inte roligt. Tur det finns lugnande. Ska sen dra ut en visdomstand som har ett hål, för de är infektionsrisk då jag har cancer. Om det skulle bli infektionen i tanden kan de gå rakt ut i blodet, och de kan då ge mig blodförgiftning. Och om någon vecka kommer jag att bli förflyttad till Falun, om proverna inte visar så dåligt att jag skulle behöva en benmärgs transplantation. Men det får vi hoppas att jag slipper. Men då jag blir förflyttad till Falun, så kommer de bli mitt hem i några månader framöver. Och vara isolerad! BORING.........
Känner på mig att mitt självförtroende inte kommer vara på topp, eftersom jag inte får träffa folk. Eller visst får jag ha friska besökare, men jag får inte umgås med folk ute i matrummet.
Men om jag skulle övervinna cancern, då borde självfötroendet vara på topp :)


Det enda just nu som förgyller min tillvara är: Novalie<3 Hon är mitt ljus i mörkret och min kämparglöd! Och självklart min familj! Min mamma är en gudinna, hon ger mig också hopp om livet, för hon är en kämpe hon också. Hon är ett otroligt stöd. Innan hon och Novalie kom till mig, så ringde jag henne iaf minst 6ggr per dag. Och det finns så mkt vi pratar om, allt och lite till. Ibland är det bara skönt att bara vara tyst och ibland bara lyssna på vad hon har att berätta.

Nej nu vet ni iaf lite vad som händer för mig och hur mitt liv kommer att se ut.
Nu blire kvällsfika med mamma och sen sängen!
Älskar er <3

Äntligen

Kategori: Mitt liv !

Äntligen är det söndag. Har haft nedräkning för mig själv. Idag kommer mamma och Novalie! Igår när mamma ringde och sa att bilen gått sönder, då fick man ju nästan panik. För har man då gått och trott en sak och sen helt plötsligt så blire inte som man tänkt, då blir man ju nästan gråtfärdig. Men mamma fixar de på ngt sett. Julle kommer förmodligen åka om Uppsala med dom och sen åker han vidare till Sthlm.
Kommer att få slänga ut min älskling ur rummet, men jag får min Novalie & mamma ist <3
Tobias och jag har kommit överens om att han ska jobba så mkt han bara kan då jag "mår bra" och de dagar som jag mår sämre och kanske behöver hjälp, så kommer han nog få ledigt just den dagen osv, så det är skönt att man kan ordna de på så vis.
Fick träffa min helg läkare igår och kan inte glömma vad han sa. Ja dina provresultat visar bättre än vad vi hade kunna förvänta oss, så det är jätte bra.. Det gör mig hur GLAD och POSITIV som helst :)
just nu känner jag mig ganska bra, förutom att min mage krånglar från och till, speciellt under natten.. Men det är förmodligen bakterier som brytits ner av cellgifterna, som nu börjar komma tillbaka i mitt system, som "jävlas" med mig.
Hoppas iaf att denna dag går snabbt ! Ska krama om henne, känna på hennes kurviga ben, lukta & snoosa och bara vara med min dotter <3 Åhh, va jag saknar dig hjäärtat <3

Ovant att skriva

Kategori: Mitt liv !

Helt otroligt att jag skaffat blogg, de trodde jag aldrig att jag skulle skaffa. Men nu äre gjort, och det ska nog hjälpa mig igenom den jobbiga perioden jag har framför mig..
Vet inte riktigt vad jag ska börja skriva om.. Cancern kanske?!
När jag kom på akuten i Mora trodde jag bara att jag skulle få reda på vilken typ av infektion jag hade i kroppen, men att jag hade CAANCER? Inte i mina vildaste fantasier trodde jag att jag skulle drabbas...så den 9/2-12 ändrades mitt liv helt upp & ner..På både gott och ont måste jag säga..Är glad att den upptäcktes i god tid, de ger mig större chans att övervinna cancern.. Jag har fått diagnosen: AKUT LEUKEMI CANCER! Att få cellgifter kändes konstigt, men kände att min kropp verkligen behövde de. Var verkligen sjuk innan cancern upptäcktes. Kan inte förstå hur Sälens vårdcentral kunde missa ngt så stort fel. Var trots allt upp tre ggr på en vecka. Men jag & min mamma ska anmäla detta.. Och då man ser på de olika symtomer man kan få av denna cancer, så stämmer allt in på mig..
Min familj & mina närmsta vänner är ett otroligt stort stöd för mig <3 och alla andra runtomkring, känns skönt att veta att ni också bryr er.. Men jag ska Kämpa för allt jag lever för.. Den största anledningen, är våran underbara dotter NOVALIE <3 Hon behöver sin mamma och jag ska finnas för henne <3 

Fick en känsla i kroppen att jag borde ringa min biologiska far häromkvällen, för att berätta vad som hänt.. Det visade sig att han redan visste. Varför inte då ringa till sin dotter & fråga hur det är med henne? Var så otroligt fult gjort. Och sen helt plötsligt ringde han igår och gratta mig på min namsdag, han ringde inte då jag fyllde 20? Inte då jag & tobias fött våran dotter? Visst, bättre sent än aldrig.. Men han har aldrig brytt sig om mig eller mina systrar, vi var oönskade enligt han.. Så varför ska jag ens ta åt mig??? Jag ska inte lägga ner nå extremt mkt tid & energi på han, för de förtjänar han inte.. 
Jag har min pappa och han heter Juri Österberg <3 Och jag önskar att du kunde förstå hur mkt jag älskar dig och jag vill att du ska finnas här för mig och min familj<3
Man lever bara en gång, man ska ta vara på tiden man har med varandra <3

Snart kommer min micro uppvärmda mat, mums.. Sen en sväng i bilen med Älskling, till affären<3 Får tyvärr inte vistas ute bland folk, för mitt immunförsvar är snart nere på noll och minsta lilla bakterie kan göra mig jätte sjuk..
Längtar tills imorgon, för då kommer min älskade dotter Novalie & min mamma <3 De ska stanna några dagar och då ska tobias passa på att jobba :)

Älskar er <3