alexandraidamariabergman

Klump i magen!

Kategori: Mitt liv !

Låg inne på rummet och inte gjorde ett skit. Är en sådan dag idag.
Helt plötsligt kommer överläkaren in och ska berätta om deras sammanställning av alla mina prover osv.
Jag har tydligen några celler i kroppen som har "odlat" fram ett DNA, inte som är ärftligt eller som jag kan ge vidare till någon. Och det gör tydligen att de kan inte se långsiktigt med cellgifter ( de kommer tydligen inte att bota mig från cancern) utan den enda lösningen som de kan göra för mig, är att göra en benmärgstransplantation.
Så nu är det aktuellt för mina systrar att testa sig för att matcha mig, annars lär de kolla igenom hela sverige och sen världen om de finns en givare som matchar mig.
Jag blir helt stel i kroppen, kan knappt andas och börjar att svettas av de hon hade att säga. Allt kommer som en chock. Har fortfarande inte tagit in att jag har cancer. Och nu detta?
Jag blir livrädd. Kommer jag att klara de här? JAG MÅSTE!!!!! För min dotter.<3 och min familj!!
Ni kan aldrig förstå vad jag går igenom, men de e något så frukstansvärt att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Varför ska livet vara så orättvist? Varför jag?
jag måste överleva cancern, finns fan inget annat. Känner att jag är helt utmattad av beskedet. Måste vila.

ALLT FÖR DIG MIN ÄLSKADE DOTTER NOVALIE, MAMMA SKA ÖVERLEVA FÖR DIG !!!!!! <3<3<3

En underbar helg slutade i skit

Kategori: Mitt liv !

Hade en underbar helg förra helgen med Tobias och Novalie, fick besök som vi hade trott av Mats & Linda. Myste med tacos, fika och lekte med Novalie. 
På söndagen vart jag och Novalie åka tillbaka till sjukhuset för vi får inte vara ensamma, ifall jag skulle få feber osv. Vad händer på måndagen då tobias e på jobbet? Jo jag får feber, och den stiger och stiger. Tobias kommer och tar hand om Novalie. Jag sov hela måndagen och tisdagen. Läkarna tog prover, och det visade sig att jag hade blodförgiftning. Tre olika sorters bakterier som man vanligt vis har i kroppen, men jag med min OTUR hade de i blodet. Visste ni att man har två kilo bakterier i kroppen?
Febern har alltså pendlat upp och ner i en hel vecka, tills igår. Den har nu legat på 37-37,5grader. Woohoo!!
Denna vecka, kunde jag ha kunna raderat ur mitt liv, hade dödstankar då jag låg här i sängen. Har legat ner i sängen i en hel vecka. har ont i leder och muskler. Mina lungor har "inte blivit använda" som dom ska, så jag har också behövt syrgas för att få hjälp med andningen. För då man ligger så pass länge, så sjunker de ihop?!
Att först behöva ligga här för man har cancer, men sen blodförgiftning? Mådde skit skit skit skit skit! Men sen har vi ett MEN i det hela.
Att jag har min underbara familj. Mamma släppte allt där hemma och kom hit för att finnas för mig då jag mådde så dåligt. Hatar att vara ensam då man e sjuk. Till och med Angelica kom med tåget. Och julle har också varit här. Och mamma har stannat så pass länge också, för att jag ska kunna få se och höra Novalie :) Har inte kunnat hålla henne själv, högst en minut. Men att få se och höra henne, betyder allt för mig! Mammas goding <3

Läkarna var in här idag på ronden.
Jag ska äntligen få gå ut och få frisk luft, sist jag var ut var förra söndagen.
Och sen ska jag till tandläkaren i veckan, då ryker förmodligen visdomstanden.
För jag har gått upp i mina värden så jag till och med kanske slipper vara isolerad :P
Jag ligger på 0,4 och då man kommit till 0,5 slipper man vara isolerad, så bort med den skylten från dörren , hehe :D Kommer att kännas konstigt, att eftersom jag bara vet hur det funkar att vara isolerad. Och då måste jag börja göra allt själv, slut på hotell vistelsen alltså ;) Men ska bli skönt att se andra människor.

Nej nu ska jag få två påsar med blod, så jag ska passa på att vila och sen blir det en promead med Novalie, mamma och angelica i parken :)

Älskar er <3

JAAAAAAAAAAAAAAA!!! :D

Kategori: Mitt liv !

Mitt nya liv börjar jag att acceptera, fast vissa dagar är jobbigare än vanligt. Börjar förstå vad min cancer är och betyder, att jag lever och bor på ett sjukhus och att jag får träffa våran dotter några dagar i veckan och min familj. Men jag är ändå inte bitter för att det är mitt nya liv. Visst, så vill jag att allt var som förut, men de e bara att försöka se de positiva i det hela och se framåt.
Fyll inte livet med dagar, fyll dina dagar med liv. Är mitt motto!!

Idag på läkarronden så fick jag träffa favorit läkaren Bengt. De hade fortfarande inte fått provsvaren om vilken typ av cancer jag har, de har liksom gått över en månad sen jag tog de provet... 
sen frågade Bengt mig om jag längtade hem.
Alexandra: Ja men de e väl självklart.
Bengt: Ja för jag tänkte att du skulle få åka hem några dagar, då du kommit/gått upp i dina värden.
Alexandra: VAAAA?? (lyser upp som en sol och gapar) :D Ska jag få åka hem? När ungefär tror ni att jag kommit upp i värdena?
Bengt: Skulle gissa nästa vecka mot helgen..
Alexandra: Åhhh, gud så roligt. Nu har jag verkligen något att se fram emot.

Så jag kommer förmodligen att få komma hem över helgen nästa vecka. :D
VEM E SUPER GLAD? Är så otroligt glad så jag bara skulle kunna börja gråta.
Ringde direkt till mamma och berättade nyheten. Då konstaterade vi att de e samma helg som Julle fyller 50år, så då blire "kalas" med tårta :D

Och nu på Torsdag ska jag & Tobias åka hälften av resan hemåt, för att möta upp mamma och Novalie. Kom på idén igår kväll då jag skulle sova. Så vi ska ha Novalie här över helgen och mysa <3 
Tror att Tobias bror Mats och hans goa tjej Linda kommer och hälsar på i helgen.
Ska nog kolla med avdelningen om inte vi får låna övernattningslägenheten i helgen, så vi får en "trivsam miljö" med familjen. :)

Känner mig så JÄVLA GLAD!!! :)
Älskar er <3

jag lever

Kategori: Mitt liv !

Oj oj oj, nu var det allt länge sen jag bloggade.. Men allt beror på att min underbara dotter Novalie, min mamma, mina systrar Angelica & Annelen, Julle & Tobias har varit hos mig. Eller Julle var med oss en heldag i fredags - så det var skönt att alla var samlade som en familj. Angelica var här bara en snabbvisit, hon skulle tillbaka till Värmland och sätta i löshår och vara med Robert... Men var härligt att se henne :)
Sen fick jag roligt besked till helgen. Jag fick åka till avdelningens övernattningslägenhet där mamma, Novalie & Annelen bodde och umgås med familjen<3 Jag kan säga att jag LEVDE de här dagarna som de varit här. Vi prata om ungefär framtiden kommer att se ut, bara lekte/myste med Novalie, kolla på film, åt sjukt god mat.
*Lunchen på lördagen: stuvade makaroner m köttbullar
*Middag på lördag : Ryggbiff, blandsallad, hasselbackspotatis & sås.
*Lunch söndag: köttsoppa (ingen höjdare)
*Middag på söndag: Tanken var att vi skulle grilla, men engångsgrillen var för klen, så vi Stekte oxfile, stekt kycklingfile, blandsallad, tre olika såser, vitlöksbaugette.. MUUUUUMS !!!!!!!
Och frukost har jag också fått myst med familjen.
Saknar verkligen mitt liv med familjen, vill bli frisk och komma hem...
pratade på om man skulle skaffa sig lägenhet i Uppsala, för att kunna finnas nära till sjukhuset, tobias kan då ha kvar sitt jobb och mamma/Novalie/resten av familjen har möjlighet att vara i den och slippa städa och plocka ur avdelningens lägenhet varenda vecka. Men de e bara funderingar än så länge..

Och idag åkte de hem till Lima! Saknar dom redan, men de kommer tillbaka nästa vecka. Mamma hade en del saker att göra där hemma och det blir för jobbigt för Novalie att pendla för ofta fram & tillbaka. 
Idag ska jag & älsklingen åka och inhandla oss skor, har bara mina vita vinterstövlar här - måste juh ha vårskor :) Men måste vänta tills de börjar närma sig stängningsdags i butikerna, för infektionsrisk osv..

Älskar er <3

Gaaaah!!!

Kategori: Mitt liv !

Nu idag får jag sista cellgifts droppet för denna månad.. Hääärligt!!!!!
har inte spytt än så länge. Men känner mig konstig.
Igår tog de ett EKG, på den kunde de se att de var något de ville kolla upp. Mitt hjärta slår tydligen lågt. Så jag e uppkopplad med saker på kroppen, som sen de på hjärtmottagningen får in i deras system. Kan också troligtvis vara cellgifterna som kanske tar extra på hjärtat eller så e jag bara extra slak nu efter behandlingen.
Helt plötsligt då jag kollar på tv/film, så svartnar de för ögonen och jag lär kolla åt ett annat håll och konsentrera mig, för att få åter blicken. Känner mig yr och vimmsig. 

Men bort från de negativa..Och till det positiva.

MIN FLICKA ÄR PÅVÄG!!!! :D Mamma och Annelen också. Och nu sitter lillasyster Angelica på tåget till Sthlm och sen vidare hit till Uppsala. Äntligen blir vi sammlade igen <3 Bara Julle som fattas.
Imorgon ska jag åka till lägenheten som de ska bo i, då ska vi laga mat tillsammans. Jag har beställt mammas stuvade makaroner med hemlagade köttbullar, MUUUUUMMMMS :D
I just sådana här sitser så uppskattar man sådan mat mer än vanligtvis. Tyckte att jag och Tobias åt pasta och sådana rätter hela tiden förut, men efter att man hamnat här, så skulle jag göra vad som helst för hemlagad mat <3

Hoppas tiden här i Uppsala går fort, och att jag blir frisk så snart som möjligt. Känner att de börjar täras i mig. Vill bara vara frisk och vara mamma till Novalie! Vill inte ha dom här jävla cellgifterna.. 
FRISK SKA JAG BLI, Men frågan är bara NÄR? 
nej nu vart jag så negativ, då jag ska vara super glad att min familj e påväg.. 
Ska lägga mig och vila/mysa med Älsklingen tills de kommer!!

Älskar er <3

Finaste flickan som finns <3

Kategori: Mitt liv !

Hemlängtan

Kategori: Mitt liv !

Känner nu att jag har en enorm hemlängtan.. Vill bara att det här ska vara över och att jag är frisk. Vill vara mamma till våran dotter, ha ett socialt liv med nära och kära och bara vara ALEXANDRA!
Vill bara sitta hemma i våran soffa, krama om Novalie och berätta hur mycket jag älskar henne<3 Du är DET BÄSTA SOM FINNS!!!

Men nu ska man bara gilla läget & bli frisk. I 1månad ska jag vara kvar här,och sen tar de ställning på vad  benmärgsprovet som ska tas då, vad det visar.
Hoppas verkligen att jag slipper benmärgstransplantationen.
Jag har bestämt mig. Ska inte plocka ut ägg, för jag orkar inte. Är så himla mycket som händer just nu i mitt liv och jag orkar bara inte tänka på de. Men chanserna finns tydligen kanske kvar att kunna få barn om man bara får cellgifter, men efter att man gjort en benmärgstransplantation - så finns det ingen chans att kunna få ett till barn. Blir ledsen inombords, att jag gjort ett sådant här val.
Men jag och Tobias har världens underbaraste dotter, Novalie<3 Och vi kommer att göra allt för dig hjärtat! Plus att om det skulle vara aktuellt med ett till barn senare i våra liv, så finns det så många barn i världen som inte har någon mamma eller pappa.. Så allt går att ordna bara man vill..

Snart är det dags att få cellgifter igen, BLÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!! Först två timmar, sen åtta timmar och sen två timmar igen. En hel jäävla dag!! Men som tur är, så de sista dagarna som jag ska få cellgifter så får jag bara tv¨timmar påmorgonen och två timmar på kvällen. Så snart borde de här dagarna vara över, och sen kommer dom tilll mig. Lyser upp som solen bara jag tänker på Novalie och min familj! Hur skulle jag klara de här, om jag inte hade er? 
JAG ÄLSKAR ER <3

Beautiful

Kategori: Mitt liv !

Känns som den här låten passar in på mig om hur jag känner!
Vill bara kunna sjunga hur högt jag bara kan till den här låten..

Don't look at me

Everyday is so wonderful
Then suddenly
It's hard to breathe
Now and then I get insecure
From all the pain
I'm so ashamed

I am beautiful
No matter what they say
Words can't bring me down
I am beautiful
In every single way
Yes words can't bring me down
Oh no
So don't you bring me down today

To all your friends you're delirious
So consumed
In all your doom, ooh
Trying hard to fill the emptiness
The pieces gone
Left the puzzle undone
Ain't that the way it is

You're beautiful
No matter what they say
Words can't bring you down
Oh no
You're beautiful
In every single way
Yes words can't bring you down
Oh no
So don't you bring me down today

No matter what we do
(No matter what we do)
No matter what we say
(No matter what we say)
We're the song inside the tune
(Yeah, oh yeah)
Full of beautiful mistakes

And everywhere we go
(And everywhere we go)
The sun will always shine
(The sun will always, always, shine)
And tomorrow we might awake
On the other side

We're beautiful
No matter what they say
Yes words won't bring us down
Oh no
We are beautiful
In every single way
Yes words can't bring us down
Oh no
So don't you bring me down today

Oh, oh
Don't you bring me down today
Don't you bring me down, ooh
Today

Mamma & Dotter <3

Kategori: Mitt liv !

Cellgifter

Kategori: Mitt liv !

ja nu idag kl.11 satte de igång mina härliga gifter i min kropp, så kl21 är 8timmars dropp påsen klar. Får sen två timmars rast ifrån dem, och sen är det dags för en 2timmars dropp påse kl23. Ser verkligen fram emot att må dåligt i några dagar... NOT!! Men som sagt, känner själv att jag behöver cellgifterna, mår bra av dom efteråt :)
Och sen hoppas jag och förhoppningsvis ni andra att CANCERCELLERNA ÄR DÖDA :D

Varit på lungröntgen idag. Vart jätte orolig då de sa att jag skulle iväg på de. vadå? Har jag cancer där också? Nej då man har feber så har de som rutin att röntga lungorna, så de inte är bakterier/skit på eller i dom. Puuh, skönt :P
Fått antibiotika för att jag förmodligen har en infektion på gång. Det e det vi bara väntat på sen förra cellgiftskuren och nu är den här. Fick feber igår kväll men nu har den sjunkit ner till 37,5, men cellgifterna gör en varm i kroppen så man svettas. Tror att täcket ryker ikväll och att jag bara ska sova i lakan.
Ska förbereda och ta fram spypåsar, antar att de händer redan inatt, bläää!!! 

Kände mig ledsen igår för provsvaren, men idag mår jag faktiskt bra. Kanske beror på att jag fått vara ensam och bara tagit de lugnt i två dagar :)
Men saknar min dotter oerhört mkt. Men efter att cellgifterna är klar till veckan, så kommer min flicka, min mamma, Angelica & Annelen - LÄÄÄNGTAR<3

Och ikväll kommer min Älskade man, Tobias <3 Du är mitt livs kärlek och du betyder allt för mig! Vet att jag inte hade klarat de här utan dig! När vi klarat oss igenom de här, så kan inget stoppa oss - Vi blir oslagbara!! Och så har vi våran dotter Novalie, glädjen i våra liv <3 Och Tiiiimpaaan, mamma saknar dig jätte mkt!!!

Älskar min familj<3

Mitt besked

Kategori: Mitt liv !

Fick precis veta vad provresultatena visade ifrån det första benmärgsprovet & det andra benmärgsprovet.
Jag kunde ha tre olika typer av grader på cancern: Låg  Medel  Hög   Jag ligger på medel.
Det andra benmärgsprovet skulle de se om den första cellgifts kuren tagit död på cancercellerna i benmärgen.
Läkaren sa att det va bra, men inte lika bra som de ville ha de. Så nu måste jag få en kur med cellgifter omgående, antingen imorgon eller i övermorgon. Jag vill inte må dåligt och spy. Hemskt att veta vad som väntar en..
En frisk människa ligger på 5 och en människa som har leukemi cancer ligger på 20. När jag kom till Uppsala, så låg jag över 20. Efter att jag fått cellgifterna, så ligger jag nu på 15, men det var det här jag skrev förut att de ville ha ett bättre resultat. Plus att jag har tydligen en ovanlig akut leukemi, för de kan inte riktigt skilja på mina friska celler och mina cancer celler. Så då kanske de måste göra några special prover, för att kunna skilja på dem.
Vadå deprimerande? Hade en klump i magen under hela samtelt med läkaren. Tankarna bara for iväg. Kommer jag att dö nu eftersom de e en ovanlig leukemi? Jag vill bara bli frisk nu!!!!!!
Eftersom jag nu får cellgifterna tidigare än planerat, så kommer jag få stanna kvar här i Uppsala än längre tid. Om ca 1månad blir det att ta ett nytt benmärgsprov och hoppas att de där JÄÄÄVLA cancercellerna e borta. Och att jag ligger på medel innebär att jag förmodligen måste genomgå en benmärgstransplantation. Men det ser dom mer exakt efter nästa cellgifts kur.

Älskar min familj<3

Lika som bär<3

Kategori: Mitt liv !

Ovissheten

Kategori: Mitt liv !

Inatt har jag inte alls sovit någe bra. Vridigt och vänt på mig konstans hela natten, usch så drygt. Tror att de beror på att jag e orolig för provsvaren som förhoppningsvis kommer idag. Ifrån benmärgsprovet de tog i måndags.
Att behöva leva i ovisshet, är inte så roligt. Känns som man bara väntar & väntar på provresultat hela tiden, de vet inte då jag ska genomföra vissa saker. Var egentligen meningen att jag skulle dragit ut en tand, men de sköt de på pga av att mina värden ligger nere på 0,1! Och byte av cvk:n blir nästa vecka(den som sitter på halsen) och får ist en dosa instoppad under huden på bröstkorgen. Det blir nästa sak att behöva oroa sig till tusen. Jävlar va nervös & rädd jag var för benmärgsprovet i måndags.. Men det e bäst jag vänjer mig..

Tänkte att jag skulle lägga upp en bild på hur jag ser ut nu. Det gör mig väldigt illa till mods men jag känner att det kanske stärker mig som person.
Hoppas ni gillar det ni ser. Mamma, Julle, Tobias & mina systrar tyckte att jag passade att ha snaggat hår :P
Men som tur e, så har jag köpt två peruker ;) Så jag kan välja lite hur jag vill & känner för.. Men skönast är det utan peruk :)

Älskar er<3